Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Οι Α' Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο (φωτο)


Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2018 τελέστηκαν στην Ενορία μας  οι δύο Ακολουθίες των Α’ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Αναλύοντας το στίχο από τον Ακάθιστο Ύμνο ”Χαίρε, τροφή του Μάννα διάδοχε”, σημειώνοντας ότι όπως το μάννα που έστειλε ο Θεός από τον ουρανό, έθρεψε τους Ισραηλίτες, στην πορεία τους προς την γη της Επαγγελίας, έτσι και η Παναγία μας έγινε μητέρα του Υιού του Θεού, Του οποίου μεταλαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα, στην Θεία Κοινωνία και λυτρωνόμαστε, από την χειρότερη σκλαβιά, εκείνη της αμαρτίας, των παθών και του θανάτου.

 Επιπροσθέτως  η Κυρία Θεοτόκος είναι και Μητέρα δική μας, καθότι όλοι μας αποτελούμε εικόνες του Θεού. Και λέγοντας εικόνες, εννοούμε τα πρόσωπα.

 Η Θεολογία της Εκκλησίας μας αυτό ακριβώς διατρανώνει, όταν ομιλεί για εικόνες, όπως λ.χ. του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων. Προσκυνάμε τα πρόσωπα που εικονίζονται και λαμβάνουμε την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

 Την αλήθεια αυτή της αμωμήτου Πίστεώς μας, πολεμούν οι αιρέσεις, ανά τους αιώνες. Καταλήγοντας πρέπει οι πιστοί να ζητούν στην προσευχή τους τις μεσιτείες της Θεοτόκου, ώστε και εκείνοι να παίρνουν δύναμη από την Μητέρα του Κυρίου μας, στον πνευματικό αγώνα που δίνουν, ιδίως την περίοδο που διανύουμε, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.